måndag 10 november 2008

Al-Qaeda och det skoningslösa användandet av småbarn

Dett gör mig rasande, från Times online:

A 13-year-old girl became Iraq's latest suicide bomber today, killing four
people at a security checkpoint in the town of Baquba. / En 13-årig flicka blev Iraks senaste självmordsbombare vid en checkpoint i staden Baquba.


Förutom flickan dog fyra män, inklusive en ledande sunnimuslimsk milisman, i attacken, som ägde rum mot en checkpoint i Baquba, som var bemannad av sunnimuslimer som tillhör den grupp som leder kampen mot al-Qaeda. 15 civila personer skadades i attacken. Trots amerikanska och brittiska militärers åtgärder för att stävja terrorismen börjar man nu använda de mest svagaste av alla - barn. Inget tycks vara heligt i de fundamentalistiska islamisternas kamp, förutom kampen själv. Att använda barn för sin avskyvärda sak är fegt och rått. Man måste dessutom fråga sig hur barnens föräldrar resonerar kring detta. Antingen är det kidnappade barn eller så är det deras föräldrar som är så förblindade av sitt eget hat att de sänder ut sina egna barn i döden. Det är skamligt. Det är fruktansvärt. Det går inte att beskriva. Att svenska röster sedan sitter stillatigandes i denna fråga när barn alltmer börjar utnyttjas för terrorverksamhet är oacceptabelt.

För ungefär en månad sedan ägnade Svenska kyrkan en konsert "till stöd för palestinska i israeliska fängelser", utan att belysa att det i de flesta fall rör sig om tonåringar som har indoktrinerats från visst palestinskt håll till att användas som “barnsoldater”. När kommer upprördheten för de som drabbas av denna vanvettiga terrorism och agerandet mot rekryteringen av barn till att bli terrorister?

Inga kommentarer: